Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че иска да разговаря с китайския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че иска да разговаря с китайския
Коментари Харесай

Джо Байдън: Искам разговор със Си Цзинпин, а не Студена война с Пекин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заяви, че иска да беседва с китайския президент Си Цзинпин относно китайския балон, свален от американците, само че увери, че не желае Студена война с Пекин, предадоха международните организации.

Байдън приказва за първи път пред американците относно серията от скорошни произшествия, при които бяха унищожени първо на 4 февруари китайски балон, който, съгласно Вашингтон, бил на шпионска задача над Съединени американски щати, и на 10,11 и 12 февруари за момента неидентифицирани обекти, написа Българска телеграфна агенция. 

" Ние не желаеме за момента една Студена война. Ние ще продължим да приказваме с Китай ", акцентира Байдън.

" Надявам се да мога да приказвам с президента Си и да стигнем до дъното на тази история, но не се оправдавам, че направих по този начин, че балонът да бъде свален ", добави Байдън.
Според него унищожаването на балона изпраща явен сигнал, че всяко нарушение на американския суверенитет е недопустимо.

" Ако един летящ обект съставлява опасност  за сигурността на американците, аз ще го смъква ", добави той.

Байдън обаче призна, сходно на други американски представители, че нищо за момента не демонстрира, че трите наскоро унищожени обекта са били свързани с китайската стратегия за шпионски балони, нито, че те са били обекти за шпионаж на друга страна.

" Тези три обекта евентуално са свързани с частни компании, с развлекателни дейности или с научно-изследователни институции ", съобщи Байдън.

" Нямаме доказателства, че е имало ненадейно увеличение на броя на обектите в американското небе. Но ние ги виждаме повече точно поради смяната на параметрите на радарите ", сподели той.

Байдън заяви, че е поръчал на администрацията си да изготви възможно най-добрия и инвентар на летящите в американското небе обекти и съобщи, че е открил разговор със съдружниците на Съединени американски щати по отношение на програмата за шпионаж, която, съгласно него, води Китай.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР